Quina és la diferència entre brànding i màrqueting?

Tant el brànding com el màrqueting són dos conceptes que estan molt a l’ordre del dia, però a vegades poden generar una mica de confusió. Encara que tots dos tenen com a finalitat millorar la relació entre marca i consumidor, cadascú té les seves pròpies estratègies per aconseguir els seus objectius. Conèixer al detall quins beneficis ens aporta el brànding i el màrqueting ens ajudarà a entendre què necessitem en cada moment, i quina acció s’ajusta més a les nostres necessitats.

making off cartell calçotada popular Igualada 2020

Estàs preparat? Doncs som-hi!

El brànding és la part més visible perquè implica la creació de la identitat visual de la marca que consisteix a dissenyar el logotip, buscar un to de narrativa, escollir els colors i la tipografia més adequada perquè en un conjunt ens transmeti un estil visual i una personalitat que sigui fàcil d’identificar amb una simple mirada. El brànding respon al perquè d’una marca i els seus objectius prioritaris són la lleialtat i la creació d’uns valors que perduren a llarg termini. El storytelling també exerceix un paper important, ja que en crear una història al voltant d’una marca la fa més humana, i per tant, el consumidor empatitza més amb ella.

D’acord… Aleshores el màrqueting quin paper juga?

En canvi, quan parlem de màrqueting fem referència a les accions a curt termini que ens ajudin a potenciar el vincle entre la marca i el consumidor, podríem dir que és la part més pràctica perquè implicar realitzar accions que generen una resposta directa pel consumidor. Amb l’arribada de la digitalització, el màrqueting també ha hagut d’adaptar-se, de manera que ara quan parlem de màrqueting no només fem especial èmfasi a les campanyes destinades a mitjans tradicionals, sinó que ara el màrqueting digital té un pes considerable. Per tant, hi ha nous aspectes a tenir en compte per aquestes campanyes digitals, a tall d’exemple, destaquem la importància d’establir una bona estratègia a les xarxes socials, també té un paper rellevant el posicionament de les paraules clau (SEO), la creació de continguts digitals a través d’una imatge i vídeo així com la captació de leads, els paid ads entre altres. En definitiva, el màrqueting fa referència a les accions per cridar l’atenció dels possibles consumidors a banda de generar una resposta.

...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!