T’agrada comunicar?

Si la resposta és sí, segurament coneixeràs quina és la marca que s’amaga darrere de l’eslògan “t’agrada conduir?” Sens dubte, un dels eslògans més coneguts.

Però què hi ha darrere del copy que generi un impacte tan positiu per a la marca automobilística? La redacció publicitària és un dels elements més importants perquè el seu objectiu principal és vendre de forma creativa sense que el consumidor oblidi la marca en qüestió. Així doncs, quan pensem en l’anunci “t’agrada conduir?”, a tots ens ve a la memòria el moment en què el conductor treu la mà per la finestra i la mou al ritme del vent donant així una sensació relaxant i de desconnexió.

Al món de la publicitat, per als que fa poc que heu aterrat, les tasques de copywriting són molt àmplies, de manera que va més enllà de la redacció publicitària perquè també abasten els conceptes creatius de marca, els textos de les pàgines web, els articles d’un bloc i les publicacions a les xarxes socials.

 

Hem d’entendre la diferència entre eslògan, claim, copy i tagline.

L’eslògan, com ja hem dit, és una frase curta i impactant que serveix per definir o identificar una marca determinada. El claim és la frase que fa referència a un dels serveis o productes de la marca. El copy fa referència a tots els textos en general que acompanyarien la nostra marca o producte a la nostra web, xarxes socials, als nostres anuncis o revistes. I el tagline és una frase impactant, com les que solen acompanyar les promocions de moltes pel·lícules o llibres als cartells que els promocionen.

making off cartell calçotada popular Igualada 2020

Per tant, és molt important tenir una narrativa de marca que reflecteixi els valors de marca i que alhora el to sempre vagi d’acord amb la filosofia que la marca vol transmetre.

Per indagar una mica més al món creatiu, volem destacar la figura de David Ogilvy, una llegenda al món publicitari que ressalta que el copy és l’element principal de l’anunci i que per això és molt rellevant fer una investigació molt extensiva.

 

Abans d’explicar què vens intenta explicar per què ho vens.

Hi ha una infinitat de recursos que les marques utilitzen per generar bons copys, entre ells destaquem les figures literàries i els jocs de paraules.

A continuació, us mostrem un exercici realitzat per Carla Gonzalez (@carlagoon) una de les grans copywriters del moment. En aquest cas, el producte que volem vendre és un sofà.

Metàfores: Un monstre s’empassa monedes
Metonímies: un descans per al teu saló.
Hiperbols: una llotja pels teus diumenges.
Personificació: Un sofà pel·liculer.
Onomatopeies: Arribes a casa i t’asseus a “un siOH!fà”.
Jocs de paraules: Never feel sofà away from home.

Així que si vols fer un bon eslògan per a la teva marca think different o piensa en verde, tómate un respiro i just do it, hem de dir-nos a nosaltres mateixos yo no soy tonto, i que tindré un bon eslògan porque yo lo valgo, un bon eslògan ha de funcionar connecting people amb la marca… Això és, en definitiva, el que necessitem per crear un bon eslògan. What else?

...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!